173Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools
post #581 of 584 Old 03-20-2019, 12:13 AM
Junior Member
 
Join Date: Mar 2019
Location: Australia
City/State/Province: Gold Coast/Queensland
Posts: 2
Annoying Touch Pro Source Issues

So Had my F-Pace for a month now, and searched high and low for an answer, anyway issue I have is my Bluetooth to my iPhone X connects fine and audio no issues, similar to my USB connection to my iPhone X, but if I stop for fuel or another quick stop I go to reconnect and the phone is connected can make phone calls, but when I go into source to choose the iPhone either Bluetooth or through USB nothing there to connect so I can't listen to my music. When I park up overnight the issues has rectified itself, it is really is annoying.

Any quick fixes, it's driving me insane!

Cheers

David
David_D is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #582 of 584 Old 03-20-2019, 09:49 AM
Senior Member
 
PA-FPace-F's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: South Eastern PA
Posts: 2,041
Garage
First question from us will be what version of the software are you on? There are directions on how to find that out on other threads, but that would help. Also what year is your F-Pace?

2019 Ultra Blue F-Pace SVR in the house : 2017 Caesium Blue F-Pace FE - traded on SVR
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
| 2018 BMW 440i xDrive MSport Convertible (wife's): 2016 BMW 428i xDrive Convertible traded on 440i MSport | 2014 Honda Pilot - traded on F-Pace FE | 2013 Honda Accord Coupe - Went to middle son | 2012 Audi Q7 (Wife's) - Traded on Pilot | 2006 Infiniti M45 Sport - oldest son Totaled
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
| 2004 Acura MDX (Wife's) went to second oldest son | 2002 Acura TL Type S - after market Supercharged - traded on Infiniti
PA-FPace-F is online now  
post #583 of 584 Old 03-20-2019, 02:50 PM
F Pace Expert
 
VZX-CO's Avatar
 
Join Date: Apr 2016
Location: USA
City/State/Province: Denver/Telluride
Posts: 3,125
Quote:
Originally Posted by David_D View Post
So Had my F-Pace for a month now, and searched high and low for an answer, anyway issue I have is my Bluetooth to my iPhone X connects fine and audio no issues, similar to my USB connection to my iPhone X, but if I stop for fuel or another quick stop I go to reconnect and the phone is connected can make phone calls, but when I go into source to choose the iPhone either Bluetooth or through USB nothing there to connect so I can't listen to my music. When I park up overnight the issues has rectified itself, it is really is annoying.

Any quick fixes, it's driving me insane!

Cheers

David
1) This post has been moved to the relevant thread.


2) I used to have this issue. I think it got fixed by an ICTP software update. I can't quite remember how I got around it when it happened. May have been shutting phone down completely and restarting or closing and locking up car for five minutes which does a full shut down on ICTP. For me it was only an issue with Bluetooth, not USB.

British Racing Green S with all the trimmings, Built 7/4/2016, delivered 8/22/16. Love it! BRG Grand Duke of Western Colorado Territories (minus Roaring Fork Valley) and Parts of Denver City
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
VZX-CO is offline  
 
post #584 of 584 Old 03-21-2019, 06:33 AM
Member
 
Join Date: Nov 2017
Location: USA
City/State/Province: Massapequa, NY
Posts: 111
Quote:
Originally Posted by David_D View Post
So Had my F-Pace for a month now, and searched high and low for an answer, anyway issue I have is my Bluetooth to my iPhone X connects fine and audio no issues, similar to my USB connection to my iPhone X, but if I stop for fuel or another quick stop I go to reconnect and the phone is connected can make phone calls, but when I go into source to choose the iPhone either Bluetooth or through USB nothing there to connect so I can't listen to my music. When I park up overnight the issues has rectified itself, it is really is annoying.

Any quick fixes, it's driving me insane!


What I have discovered is that you need to wait for the ICTP to boot up completely before moving the car. Seems that the system simply gets overwhelmed by having to try and boot up and the vehicle starts driving before it completely boots up. The only cure is to reboot the system...the old routine of shutting off the vehicle, lock the doors, wait about 10 minutes or so, and then starting again. Wish the system was like my Audi that the system could be rebooted by simply pressing a certain combination of buttons. When you park overnight the system is simply rebooting in the morning and all is well. Only quick fix that I have found is to simply wait about 60 seconds or so and let the system completely boot before using it for anything or driving off. Hope this helps!
BobatStews is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Jaguar F-Pace Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome